woensdag 31 augustus 2011

Keeping down appearances


Carien belt hikkend van de lach:
“Freek, nadat ik bij jou gegeten had, ging ik toch naar huis in plaats van naar Pieter, die vage vent, waar ik alsmaar niks van hoorde? Krijg ik om tien over elf een sms ‘hoi, klaar met trainen’, dus ik stuur terug ‘ik in trein naar huis.’ Tegen de tijd dat ik in Amsterdam aankom, heb ik nóg zeven sms’jes. Wat wil die vent nou? Dus ik stuur ‘je bent lastig te volgen’. Gaat de telefoon.

“Carien, je weet toch hoe ik erin zit?”
“Nee, ik snap er geen ruk van.”
“Maar ik ben echt nog niet toe aan een serieuze relatie.”
“Pfff, Pieter. Ik ook niet. Sterker nog, ik verwacht niet dat ik dat ooit ga zijn.”
Stilte aan zijn kant.
“Maar dat geloof jij blijkbaar niet, dus doe je panisch,” vervolg ik.
“Wat wil je dan wél, Carien?”
“Nou, je lijf bijvoorbeeld.”
“Ik ben over een half uur bij je.”

Een half uur, Freek, een #@$%& half uur. Hij is die kerel met die showroom, zo netjes. Dus ik ga als een gek tekeer. Drie stapels schone was dump ik in mijn kledingkast. Wat niet meer past, stop ik onder mijn hoofdkussens. Een stapel vieze was verdeel ik over wasmachine en droger. Alle afwas zet ik in bergen in de keuken, mijn sporttas gooi ik onder de bank en mijn papierhopen verhuizen van de tafel naar de vier stoelzittingen eronder. Hij blijft maar sms’en onderweg en ik wil natuurlijk niet overkomen als een controlefreak, dus ik raas desperaat door mijn huis, hijgend, vliegend en met één hand terugschrijvend. Het ziet er zowaar goed uit als hij binnen komt, maar daar denkt hij anders over. “He, hoi, oh, eh, ja, ik snap wel dat je een groter huis zoekt,” mompelt hij op de drempel, “hier is geen beginnen aan.” Hij loopt mee naar de keuken, ziet de Mount Everest naast de gootsteen en verschiet van kleur. Ik ben bang dat de slaapkamer de genadeklap wordt, dus hou ik hem maar fijn op de bank bezig.... de hele nacht.” Op mijn vraag of ze nog iets hebben afgesproken, zegt ze: “Ik denk dat hij voortaan wat eerder smst, zodat we bij hem thuis kunnen slapen.” Ze kijkt er intens tevreden bij.