maandag 15 augustus 2011

Rups Nooitgenoeg


Hannah vindt dat Carien en ik moeten gaan internetdaten. Ik stuur een blik naar Carien die haar hopelijk zegt ‘hou je mond, niet op de kast, je hebt hoogtevrees’, maar het is al te laat. 

“Jemig, muts, blijf bij je leest, ok?”
“Bij mijn leest?” vraagt Hannah.
“Ja, bij je leest, of ben jij zelf ooit op zo’n site geweest?”
“Eh nee, maar ik heb goeie verhalen gehoord,” zegt onze al lichtjaren samenwonende vriendin.
“Ja,en ik heb goeie verhalen gehoord over gefrituurde krekels. Dat wil nog niet zeggen dat ik ze jou aanraadt.”
Hannah lacht zorgeloos. “Je kunt het toch een keer proberen?”
“Wat, die krekels?”

Anderhalf uur later heeft Hannah ons wel degelijk achter de laptop gekregen. We moeten een profiel aanmaken om te kunnen rondsnuffelen, maar niets is haar teveel. Vervolgens selecteert ze op leeftijd, postuur, sportiviteit, woonplaats. Best handig. Nu zijn alleen de lange, sportieve eind-dertigers uit de randstad over. Ze klikt een willekeurig profiel aan: Mr Dinges is 37 jaar oud, woont in Den Haag, is alleenstaand met een bovenmodaal inkomen.  

Dit is wat Mr. Dinges schrijft over zichzelf:
“Ik ben een vrijheidsfreak en heb een enorme dosis zelfrespect. Ik loop niet voorop om alle deuren voor je te openen, maar geef je de sleutels, zodat je ruimte hebt om mee te kunnen groeien. Met andere woorden: ik geef nooit bloemen, maar ik laat je zien waar die groeien. Ik garandeer verder: lachen, passie, slaaptekort, windkracht 10, bloed, zweet en tranen, dozen vol puzzels, zon, mist en regen, frustratie, fulltime aandacht, multiple orgasmes en eeuwige lol. Ik luister uiteraard naar AL je verhalen, dus ook de meest saaie. Ik open eveneens alle blikken en flessen die jij niet open krijgt en (indien nodig) blaf ik al je vervelende buren namens jou of namens jouw katten weg.”

Dit is wat Mr. Dinges schrijft over de vrouw die hij zoekt:
“Pre`s: huilen mag wel, maar hooguit eens per week, als je bijvoorbeeld je favoriete soapserie zit te kijken (ik houd dan wel de tissues voor je vast!). Je vertoont geen impulsief-obsessief koopgedrag. Je koopt niet zomaar van alles omdat jouw vriendinnen dit ook doen, maar uitsluitend omdat je ZELF iets mooi vindt en je doet `t bovendien met stijl. Je bent bijzonder kritisch met je schoenenkeuze. Verder ben je iedere dag opgemaakt (niet te…), verzorg je je handen en vooral je nagels goed, drink je geen bier of blijf je in elk geval slank, draag je alleen zilver, luister je niet naar smartlappen, heb je een (recente, niet gephotoshopte!) foto binnen je profiel, laat je mij altijd winnen bij het risken, ben je handig in en om het huis, draag je je eigen boodschappen, heb je altijd een frisse adem en klaag je niet als ik de wc bril niet naar beneden doe. Je klaagt sowieso nooit of nauwelijks”*

Daar heeft zelfs Hannah niet van terug; het schijnt dat ze nu op zoek is naar een krekelrestaurant.*Noot van de schrijfster: was het profiel van Mr. Dinges maar verzonnen!