woensdag 7 december 2011

Thaise mmmassage

Ik ben in Amsterdam op Carien aan het wachten. Haar vlucht uit Oslo is een uur vertraagd, smste ze me zojuist. “Als je toch moet wachten, neem dan een massage bij mijn favoriete masseuse,” schreef ze. Dankzij mijn vrienden Google, Google Maps en 9292OV vind ik het adres gemakkelijk. De winkelruit is volgeschreven met Nederlandse, Engelse en Thaise teksten. ‘Neck, sholder, bak massage’ staat er. En ‘volle licham massage slechs 50 euro’. Binnen staat het vol met kleurige beeldjes  en gouden lijsten om officieel ogende diploma’s. Ik zie achter de balie nog net een donker kruintje dat opspringt als ik binnen stap. 

“Ello,” zegt een vriendelijk vrouwtje.
“Hello,” zeg ik terug, “I would like a massage if possible.”
“Light now?” vraagt ze.
Ik knik en ze geeft me een soort menukaart.
“Thai massage one hour?” zeg ik vragend.
“Yes, yes,” zegt ze en lacht er zo stralend bij dat het lijkt of ik haar een groot plezier doe.

Terwijl ik haar volg naar het gordijn achter in het zaakje, prent ik mezelf in dat ik Carien straks moet bedanken. Goed idee, een uurtje heerlijk ontspannen en verwend worden. Als ik op de tafel lig, giet het vrouwtje een heerlijk geurende olie op mijn rug en wrijft hem uit over mijn nek, schouders en armen. Ik doe mijn ogen dicht en voel de eerste spanning al uit mijn lijf wegvloeien. Als ze is opgewarmd balt ze haar handen samen tot vuisten en begint daarmee op mijn onderrug te duwen. “Au,” zeg ik. “Mmmm,” zegt zij voldaan. En gaat verder met haar ellebogen. Met haar volle gewicht leunt ze op alle gemene knopen in mijn rug. Elke keer dat ik “au” zeg, zegt zij “mmm”.  

“You selious back ploblem?” vraagt ze.
“I don’t think so,” zeg ik.
“You wolk with you back?” checkt ze of ik op mijn werk mijn rug molesteer.
“No, no, lazy job,” zeg ik. Ik heb nog nooit een rijstmand op mijn hoofd gehad, dus je hoort mij niet klagen.
“You husband?” vraagt ze dan.
“Eh, no,” zeg ik.
“Mmmmmmm!” zegt ze alsof dat alle ellende verklaart.

Als ik later met Carien aan de lunch zit, lacht ze me vierkant uit. “Ik neem altijd een oliemassage, sufferd, die Thaise dingen doen enorm pijn.” “Mmmm,” zeg ik. “En ze heeft je zeker ook al gezegd dat je aan de vent moet.” “Mmmm,” zeg ik nog een keer. Toch iets van haar geleerd!