vrijdag 9 november 2012

Blinde blind date

“Nog een wijntje?” vraagt hij.
Zij aarzelt, checkt haar horloge en kijkt moeilijk, maar hij knikt al naar de serveerster: “nog een keer hetzelfde graag!”

Ze zitten aan het tafeltje naast Carien en mij en terwijl we zelf bijkletsen kunnen we niet anders dan regelmatig flarden opvangen van het gesprek tussen hen. De man in gestreept overhemd is al anderhalf uur aan het woord, de vrouw knikt af en toe vriendelijk. Hoewel ik vooral geïnteresseerd ben in Carien weet ik inmiddels het nodige van onze buurman. Hij heeft een harde stem, doet aan fitness, eet uiteraard geen varkensvlees en werkt als manager van een callcenter. Hoewel ze zijn favoriete wijn niet hebben, drinkt hij rode wijn.

“Waar was ik?” vraagt hij aan zijn tafeldame.
“Bij die collega van je”, zegt ze. 
“Oh ja, nou, toen heb ik hem haarfijn uitgelegd dat dit niet de bedoeling is”, zegt hij en neemt de glazen over van de serveerster.
“En toen?” vraagt zijn date.
“Zou het haar echt interesseren?” vraag ik aan Carien.
We kijken opzij.

Lees verder bij ze.nl: http://www.ze.nl/p/140940/thirty-love:_blinde_blind_date