vrijdag 9 november 2012

Roze Roland en gevaarlijke Janine

“Hey, dat is Roland,” zegt Carien.
“Roland?” vraag ik.
“Ja, die collega van mij,” zegt ze, “van die reis naar Beijing.”

Ik kijk naar het groepje aan de bar. Er staan twee mannen met elkaar te praten. De een heeft een roze polo aan, de ander een gestreept overhemd. Er staan drie vrouwen bij, waarvan er eentje een maxicosi zachtjes wiegt. Ze zijn alledrie blond en mooi.

“Die in de polo,” zegt ze.
“En wat had hij ook alweer?” vraag ik.
“Nou, ‘wat had hij niet’ zou een betere vraag zijn,” zegt ze lachend en dan weet ik het weer, het verhaal over de copiloot die op een reis van zes dagen twee stewardessen het hoofd op hol bracht en leek te denken dat hij dat verborgen kon houden voor de dames in kwestie en de rest van de bemanning. Helaas voor hem wist toevallig iemand anders in de bemanning dat hij op een eerdere reis ook al een hart had gebroken door met een stewardess te flirten en vervolgens te vallen voor de hotelmanager.

“Dus dat is die vent waar al die vrouwen als een blok voor vallen,” zeg ik en ik kijk nog een keer naar de man in de roze polo. Hij is lang en goed gebouwd. Zijn zwarte krullen lijken een beetje vettig en zijn spijkerbroek is te wijd en te kort. De roze polo hangt aan de zijkant iets uit zijn broek. Al met al is hij bepaald niet woest aantrekkelijk te noemen.
Dan kijkt hij onze kant op.

Lees verder bij ze.nl: http://www.ze.nl/p/140710/thirty-love:_roze_roland_en_gevaarlijke_janine