dinsdag 18 december 2012

Weet je nog?

Ze ziet er goed uit; bruine krullen, heldere ogen, gulle lach. Het is toch al een jaar of vier geleden dat we elkaar zagen en we hadden toen geen idee dat er zo lang tussen zou zitten. Ze heeft een rok aan, dat was vier jaar geleden ondenkbaar.

Na de eerste bevalling stuurde ze een geboortekaartje. Baby’s waren niet mijn ding en aangezien ik nog niet zo ervaren was met zwangerschappen, kraamvisite’s en babycadeaus, wist ik me er geen raad mee. Ik liet het kaartje even liggen. Even werd een week en toen een maand. Inmiddels moest er uit schuldgevoel een supercadeau komen wat na een jaar nog steeds niet gevonden was. Ik schaamde me zo diep dat er vier jaar voorbijgingen zonder contact.

Ze mailde me op facebook: “Hi Frederique, hoe is het met je? Zullen we weer eens afspreken?”

Ze is naar Utrecht gekomen en we wandelen samen richting Oudegracht. Bij Mammoni gaan we lunchen. “Weet je nog dat we naar Brugge waren samen, toen jij net je eerste autootje had?” vraagt ze, als we aan tafel zitten. Ik glimlach, ik weet het nog.