vrijdag 11 januari 2013

Nieuw en oud


Het einde van het jaar nadert. Ik word er, zoals altijd, melancholisch van. De nasleep van de kerstdagen die elk jaar hun tol eisen vormt de perfecte voedingsbodem voor gemijmer op weg naar het uiteinde van het kalenderjaar. Gemijmer over wat dit jaar gebracht heeft. En wat niet. Gemijmer over wat Carien en ik voor voornemens hadden in januari en hoeveel er daarvan zijn uitgekomen.

Over het algemeen kan ik de goede voornemens-lijst van het afgelopen jaar grotendeels overnemen voor het komende jaar. Vandaar ook de melancholie waarschijnlijk.
 
5 kilo afvallen  --> 5 veranderen in 7
Meer sporten  --> meer weghalen
Vaker op tijd slapen  --> letterlijk overnemen
Minder drank --> letterlijk overnemen
Meer profileren op t werk --> letterlijk overnemen
Grote liefde!  --> letterlijk overnemen

"Er is niks nieuws aan", klaag ik tegen Carien.
"Weinig, ja", zegt ze, "moet dat dan?"
"Ja natuurlijk moet dat", zeg ik, "omdat alles gerealiseerd en afgestreept zou moeten zijn."
"Wat streng", zegt ze.
"Nou ja", zeg ik, "het heeft toch geen zin om er jaar in jaar uit dingen op te zetten die je nooit waarmaakt?"
"Misschien moet je het anders zien", zegt ze.