donderdag 28 februari 2013

Bad mood day

Ik wil dat iemand me opraapt, met toegeknepen ogen de potentie in mij ziet en me dan flink opkalefatert. Ik heb een very bad day. Als het een bad hair day was, ging ik wel naar de kapper. Maar tegen een bad mood day helpt de kapper maar een beetje en vandaag zijn ‘beetjes’ niet goed genoeg.

Ik wil onder mijn dekbed blijven, maar dan wil ik wel een fijner dekbed. Zo’n flanellen of eentje van fleece, alsof je in een knuffelbeer mag slapen. Ik wil huilen, hard en lang, maar dan wil ik wel lief getroost worden. Eigenlijk zou vandaag alleen een vriendje ├ęcht helpen. Een heel lief vriendje. Dan zou ik zielig op de bank zitten en zou hij thee zetten. Hij zou precies weten welke bonbons ik lekker vind en daar een hele doos vol van halen. Hij zou na het huilen mijn rode ogen kussen en vragen wat er toch aan de hand is met zijn dappere meisje. Ik zou mijn schouders ophalen, waarop hij me zou knuffelen en de nieuwe Linda. zou kopen.

Ik had allang in de stad met vriendinnen de hippe single uit kunnen hangen. Maar temidden van een batterij good moods voelt mijn bad mood alleen nog maar zwaarder. Ik heb me afgemeld met een rotsmoes: “ongesteld, sorry, buikpijn, kruik, bank”.

Lees verder bij ze.nl:  http://www.ze.nl/p/144784/thirty-love:_bad_mood_day