maandag 11 februari 2013

Blunder

Ik heb nieuwe handdoeken nodig. Mijn oude zijn wit, of beter gezegd: dat waren ze ooit. Met een knalroze Hema-badlaken in mijn hand sta ik te aarzelen over het formaat. Dan zie ik ineens Tina. Ze staat vier schappen verderop en ze is niet alleen. De man naast haar heeft meer oog voor haar dan voor de koffiemokken die ze aanwijst. Hij buigt zich naar haar toe en geeft een kusje op haar oor. Ik probeer me te concentreren op de roze handdoeken, maar ik kan mijn ogen er niet vanaf houden. Tina legt haar hoofd tegen zijn kin en zegt iets waardoor hij erg moet lachen. Dan kijkt ze ineens om en ziet ze mijn starende blik.

“Hé Frederique”, roept ze.
Ik zwaai.
Ze zegt iets tegen de man, hij knikt en ze loopt lachend in mijn richting.
“Lang niet gezien, Freek”, begint ze onderweg al, “hoe is het?”
Dan staat ze tegenover me en kust me hartelijk op beide wangen. Ze ziet er geweldig uit.
“Goed”, zeg ik. “Met jou ook zo te zien!”
Ik kijk veelbetekenend naar de man bij de koffiemokken.
Ze lacht. “Dat is Juan”, zegt ze met een Spaanse tongval.
Ik trek mijn wenkbrauwen op.
“Ontmoet op Ibiza”, straalt ze.
“Mamma mia”, zeg ik.

Lees verder bij ze.nl:  http://www.ze.nl/p/144399/thirty-love:_blunder_