dinsdag 26 maart 2013

Dumpen of gedumpt worden; dat is de vraag

“Sorry, Olaf”, zeg ik, “maar het gaat hem niet worden tussen ons”.

Al mijn moed heb ik bij elkaar geraapt om dit te zeggen tegen deze man. Vier dates hebben we gehad en elke keer was het supergezellig. Hij is de broer van een vriendin van Elise en aangezien Elise’s eigen vent ook Olaf heet, beloofde alleen de naam al veel goeds. Hij mailde me en bleek grappig en schrijfvaardig, op een paar taalfouten na. Hij stuurde een foto en zag er vrolijk en sportief uit op zijn snowboard. Toen spraken we af bij café de Vingerhoed. Mijn favoriete barman Patrick knikte goedkeurend. “Leuke kerel, Frederique!” zei hij toen ik twee biertjes kwam halen. En hij had gelijk. Olaf vertelde over zijn werk, waarvoor hij regelmatig naar het verre oosten moest. Hij had het flirten met Aziatische dames snel afgeleerd toen bleek dat ze overal ‘yes’ op zeiden en giechelden, ook als hij ze eerst vroeg of ze ‘single’ waren en daarna of ze ‘married’ waren.

We spraken af voor een tweede date en weer was het een heerlijke avond. We lachten veel en hij hoorde me uit over rare cliënten en bizarre wetten zoals de net afgeschafte wet die je strafbaar maakt als je gehuwd bent, maar niet samenwoont. In bed begon ik me die avond voor het eerst af te vragen waarom ik zorgvuldig het moment had vermeden waarop we hadden kunnen zoenen.