woensdag 1 mei 2013

Hoe zou het nu met hem zijn?

Het staat er echt, de facebookmelding: ‘Rodi heeft je een bericht gestuurd’. Als ik facebook open, zie ik inderdaad de foto van mijn eerste serieuze vriendje van de middelbare school. Rodi en ik waren een half jaar samen toen ik ging studeren en hij achterbleef om aan auto’s te sleutelen, het bedrijf van zijn vader te leren kennen en te blowen. Elk eerste weekend van de maand kwam hij langs en verbaasde zich over het studentenleven. Elk derde weekend van de maand zocht ik hem op in zijn garage en vroeg me af vragen wat hem vasthield in dat provinciedorp. Na een half jaar verzamelde ik genoeg moed  om het uit te maken. Hij deed nog een paar pogingen me terug te winnen, waaronder een hartverscheurende brief op roze papier, maar legde zich er uiteindelijk bij neer.

Ik dacht laatst nog aan hem. Op zoek naar foto’s van mijn studententijd, voor een re√ľnie, kwam ik hem tegen. En nu ineens stuurt hij me een bericht. Zijn foto laat zien dat hij het echt is. Al ziet hij er ouder uit, met grijze slapen. En een stuk dikker. Ook draagt hij een fout pak met een stropdas. Op zijn pagina zie ik vooral foto’s van auto’s. Een triest gevoel bekruipt me. Dan lees ik zijn bericht nog eens. Lees verder op ze.nl: http://www.ze.nl/p/146616/thirty-love:_hoe_zou_het_nu_met_hem_zijn