dinsdag 21 mei 2013

Hoogmoed...

“Ik vind hem leuk”, zeg ik.
“Écht?” vraagt Carien.
Ik knik.
“Leuke lach, grappig shirt, mooie ogen”, som ik op.
“Nou, dan ga je toch naar hem toe?” zegt Carien.
Ik haal mijn schouders op. Ze weet heel goed dat ik dat niet durf.
“Je hoeft hem niet meteen ten huwelijk te vragen”, moedigt ze me aan.
Ik lach. Maar ik durf nog steeds niet.
“Je moet gewoon één van zijn vrienden aanspreken”, zegt ze dan, “dat is al veel minder eng”.
Ik aarzel.
“Kies maar welke”, zegt Carien. “Die in het groene shirt? Of die met dat petje?”
“Ik weet het niet, hoor. Kan ik niet gewoon in hun buurt aan de bar een biertje gaan bestellen?”
Carien zucht, maar ik recht mijn rug en loop naar mijn project en zijn vrienden. Ik lach naar ze, loop recht op ze af, en dan tussen ze door naar de bar. De vriend met het groene shirt doet een stap opzij om me erlangs te laten en het petje praat ondertussen door alsof er niets gebeurt. Althans, niets interessants. Ik bestel twee biertjes, draai me om en krijg op de terugweg weer een vrije doorgang zonder dat de mannen op- of omkijken.

Als ik terug kom staat Carien me op te wachten met een smalende glimlach. Ze neemt haar biertje in ontvangst, kijkt me aan en zegt: “watch & learn, baby. Het zou me niets verbazen als ik er ook nog een extra biertje aan over hou!”

Lees verder bij ze.nl: http://www.ze.nl/p/147171/thirty-love:_hoogmoed...