woensdag 15 mei 2013

Kleine meisjes, grote dromen

Ik zit op zolder met een oude knuffel in mijn hand en zie haar ineens voor me: het kleine meisje dat haar knuffel kapot sabbelde en ontroostbaar was toen mama hem weg wilde gooien. Ik glimlach. Ze hield van kleuren en puzzelen en had vast niet gedacht dat haar leven er nu zo uit zou zien.

Mijn lieve vriendin Nicky is bevallen en heeft haar dochter in haar tweede naam naar mij vernoemd. Hoewel ik sinds een jaar een doos vol kraamcadeaus heb, hoort er bij de kleine Emma Frederique een persoonlijk cadeau van haar volgroeide naamgenote. Dus duik ik op zolder in de dozen met mijn oude kinderspullen. Ik vind een rompertje met daarop de initialen FH in sierletters geborduurd. Gemaakt door mijn inmiddels overleden oma. Het roze borduurgaren voelt nog steeds zacht aan, al glanst het niet meer. Het is moeilijk voor te stellen dat mijn 1m80 lange lijf hierin heeft gepast. Ik leg het terug en herken mijn favoriete houten puzzel. De afbeelding van een doornroosje-achtige prinses in een prachtige japon is uit tien stukken opgebouwd. Op de achtergrond staat een kasteel en naast doornroosje zit een knappe prins op één knie. De kleine Frederique heeft er een roze hart op getekend. Ik krijg ineens het gevoel dat ik haar teleurstel, die kleine Freek met haar grote dromen.

Lees verder bij ze.nl: http://www.ze.nl/p/146985/thirty-love:_kleine_meisjes,_grote_dromen