dinsdag 23 juli 2013

Passie per post

Er ligt een kaart tussen mijn post die niet voor mij bestemd is. Per ongeluk tussen mijn bankafschrift en bekeuring beland. “Dankjewel voor de heerlijke nacht. X, Margriet”, staat er.

De kaart zonder postzegel is voor ene Peter van Zande. Nooit van gehoord. Ik ken ook geen Margriet. Ik controleer het adres, maar er staat echt mijn eigen adres op. De voorkant van de kaart is een bekend beeld in wit marmer uitgehouwen. In kleine letters op de achterkant staat: ‘De David van Michelangelo’. Als Margriet na haar nacht met Peter aan ‘de David’ moet denken, dan moet die Peter een goddelijk lijf hebben. De kaart straalt schoonheid, bewondering en genot uit. Margriet heeft een topnacht gehad en nu wil ze meer. Helaas heeft ze haar oproep verkeerd geadresseerd en vergeefs zal ze op zijn antwoord wachten. Misschien zal ze concluderen dat Peter de zoveelste eikel is en haar geloof in de liefde verliezen. Ik zucht. Ik moet in actie komen voor mijn mede-single. Maar waar ga ik beginnen?

Lees verder bij ze.nl: http://www.ze.nl/p/148660/thirty-love_passie_per_post