dinsdag 23 juli 2013

Twijfelachtige eer

“En nu heb ik gehoord dat jij daar expert in bent”, eindigt Pascal zijn verhaal. Ik ben er stil van. “Van wie heb je dat eigenlijk?” vraag ik, “of heb je gewoon onder de L van liefdesverdriet gekeken? Want dan sta ik verkeerd in het telefoonboek, hoor.”

Pascal moet lachen. Dan komt de aap uit de mouw. Hij is een kennis van mijn collega Martin en die zag op facebook Pascals oproep. Hij zoekt mensen die ervaring hebben met extreem liefdesverdriet voor een praatprogramma op Nederland 3. Martin had Pascal maar meteen mijn nummer gegeven. Bedankt.

“Ik ben al wel een tijdje single, ja, maarreh...” zeg ik aarzelend.
“Kijk”, zegt Pascal, “dan ben ik toch aan het goede adres. Ik zucht en typ ondertussen zijn naam en het programma op Google in.
“Je bent toch al in de dertig?” vraagt Pascal.
“Ja, maarreh...” begin ik.
“Kun je woensdag?” vraagt hij.
“Ho even”, zeg ik, “is single en dertig-plus in jouw ogen een abonnement op intens liefdesverdriet?”
“Ehm...”, zegt hij. Pascal voelt nattigheid terwijl hij zojuist een tafelgast gescoord dacht te hebben.
“Denk je dat serieus?” roep ik verontwaardigd.
“Niet dus?” vraagt hij. Ik zucht nog een keer, half afgeleid door de foto die Google me toont van de redactie van het programma: drie vrouwen, een oudere heer en een enorm lekker ding.