woensdag 10 juli 2013

Zondig douchen

“Je hebt veertien minuten gedouched”, zegt hij. “Sorry?” vraag ik. “Veertien minuten”, zegt hij, “dat is wel een beetje lang, vind je ook niet? Je kunt binnen vijf minuten schoon en geschoren zijn.”

Perplex kijk ik Paul aan. Dan begin ik te lachen. Maar Paul niet. Het is onze derde date en hij is blijven slapen. Gisteren vertelde hij me dat biologisch vlees erg belastend is voor het milieu. Ik had geen idee. Daar ga je dan met je goeie gedrag. Schuldvrij genieten van een lekker bio-biefstukje is er niet meer bij, na Pauls betoog. Hij vertelt wel meer dingen die ik niet wist. En daarbij krijgt hij elke keer van die felle lichtjes in zijn mooie ogen. Bovendien smelt ik alleen al van zijn stem. Ons eerste telefoongesprek wist ik een uur te rekken. Zijn donkere timbre werkte als een magneet op me. Ik wilde niks liever dan hem laten vertellen, vertellen, vertellen en hij kwam met liefde aan mijn behoefte tegemoet. Inmiddels zijn we tweeĂ«nhalve date verder en gisteren belandden we bij mij thuis. Toen hij ging plassen begon hij me voor het eerst te irriteren. “Waarom heeft jouw toilet geen stop-knop?” vroeg hij. Het klonk als een verwijt. Mijn toilet heeft inderdaad geen stop-knop. Dat toilet hebben de vorige eigenaren gekocht en hij doet het nog prima. Ik kon een ietwat pinnige reactie niet onderdrukken: “een functionerend toilet weggooien is milieutechnisch ook niet zo’n briljant plan volgens mij”. Daarop volgde een college over het installeren van stop-knoppen in een bestaande toiletten. Dat kan blijkbaar. Ik concentreerde me op dat heerlijke stemgeluid en sleurde hem mijn bed in.

De volgende ochtend is alles vergeven en vergeten. Tot ik de douche uit kom en die vraag krijg over mijn veertien minuten, waarin ik al drie keer schoon en geschoren had kunnen zijn.