vrijdag 23 augustus 2013

All risk in de liefde

Het is alweer prachtig zomerweer en mijn jaloezie op cabrio-rijders is omgeslagen in een actieplan: ik ga een cabrio huren, een heel weekend lang. Dromen doe ik al dagen: van wapperende haren in de wind, een gevulde picknickmand achterin en nagefloten worden door de mannen.

Bij een verhuurbedrijf zoek ik een avond naar cabrio’s, maar er is veel duurs en lelijks. Nu mag een ego-boost best wat kosten, maar een paar honderd euro voor een lelijke cabrio; dat gaat me toch te ver. Dan wijst mijn collega Valerie me op iets wat ik niet ken: Snappcar, de site waar je auto’s kunt lenen. Of eigenlijk huren, en dan niet van een verhuurbedrijf, maar van een privé-eigenaar. Omdat die de auto even niet nodig heeft. Ik besluit het een kans te geven en die avond gaat er een wereld voor me open. Oldtimers, racemonsters, verhuisbusjes, stationwagens, Smarts en zelfs een supercool surfbusje; alles staat erop en is automatisch all-risk verzekerd. In Utrecht zie ik al meteen drie cabrio’s: een Fiat 500, een BMW Z3 en een oude Citroën 2CV. Ik bel Carien en samen kiezen we voor de BMW. Met één mailtje is het geregeld en hoef ik alleen nog maar een bijpassende outfit en zonnebril te scoren.

Vrijdagavond om 19 uur mag ik hem ophalen, waarna ik Carien in Amsterdam oppik en we samen naar Bloemendaal zullen rijden. Om stipt 19 uur bel ik aan bij het adres in de Vogelenbuurt. Een man doet open en ik ben op slag verliefd. “Jij bent Frederique”, zegt hij. Ik knik en hoop dat mijn mond dicht is.