woensdag 21 augustus 2013

Mannen met goed gereedschap

Als ik de balkondeur dicht trek, heb ik ineens de losse klink in mijn handen. Ik pak de mannen-lijst erbij. Daarop staan allerlei doe-het-zelf-klussen. De lijst is twee jaar oud en ooit stond er maar één ding op: ‘plinten’. Inmiddels ben ik gewend aan een leven zonder plinten. Twee jaar later is de lijst gevarieerd en omvangrijk. ‘Spots in de badkamer vervangen’ staat er bijvoorbeeld op; mijn badkamer wordt inmiddels nog maar door drie van de zes spots verlicht. Dat gaat prima, sinds ik bij het bad een setje kaarsen heb neergezet. Ook ‘stofzuigerwielen olieën’ is een item op de lijst. De stofzuiger rolt niet meer, maar schuift over de vloer als ik eraan trek. Toen mijn moeder een keer kwam en besloot te zuigen, viel haar op dat de wielen ‘een drupje olie nodig hebben’. ‘Moet je even je vriend laten doen’, zei ze. Misschien bedoelde ze daarmee dat ik snel een vriend moest opscharrelen. Of misschien was ze gewoon aan het vissen of haar single dochter stiekum alweer aan de man was. ‘Lekke band repareren’, staat er ook al een paar jaar op. Die moet ik eens doorstrepen, want de fietsenmaker bij mij om de hoek moet ik geen werk afnemen tijdens de crisis. Ook ‘scharnier slaapkamerraam’ staat er al lang op; ik weet niet eens meer weet wat de bedoeling is. Moet dat scharnier worden vervangen, geverfd of geölied? Kortom: er staat niks urgents op de mannenlijst en er heeft zich ook nog geen man gemeld om zich over mij en mijn lijst te ontfermen. Met de balkondeur op slot en de klink in mijn handen, zal dat moeten veranderen. Het is zeer urgent dat mijn balkondeur weer open kan namelijk.

“Ik moet ook alles alleen doen”, zucht ik tegen Nicky. Haar vriend heeft twee linkerhanden, dus ik ben bij de verkeerde zielig aan het doen, maar dat kan me niet schelen.
“Ik heb de ideale oplossing voor je”, zegt ze opgetogen. “Hij heet Victor, ziet er ongelooflijk lekker uit, is single en zelfstandig meubelmaker”.

Lees verder bij ze.nl: http://www.ze.nl/p/148978/thirty-love_mannen_met_goed_gereedschap