maandag 19 augustus 2013

Snelwegdaten

Ik rijd 100 op weg naar Amsterdam. Ik wil net de radio wat harder zetten als de auto voor me ineens vaart mindert. Ik haal hem in, drum gedachtenloos op het stuur en zie dan de ingehaalde auto weer voor me rijden. Hij heeft blijkbaar last van tempowisselingen.

De vijfbaans A2 biedt genoeg ruimte om hem voorbij te gaan. Als ik Q-music heb opgezet en hard mee zing, zie ik ineens weer diezelfde auto voor me rijden. Ik frons mijn wenkbrauwen en voordat ik weer kan inhalen, gaat zijn remlicht aan en meteen weer uit. Is er iets met zijn auto? Ik verminder vaart en hou afstand. Weer gaat zijn remlicht kort aan en uit. Er kan niks ernstigs zijn, want hij kan zo de vluchtstrook op rijden en dat doet hij niet. Ik wacht af, maar er gebeurt niets. Dan haal ik hem rustig in en kijk opzij. De bestuurder is een man in pak. Zijn zonnebril spiegelt, een hand ligt op zijn stuur en de ander wijst naar de voorkant van mijn Mini. Ik kijk vragend, hij wijst nog een keer. Op mijn dashboard branden geen alarmlichtjes. Alles lijkt normaal. Mijn koplampen staan aan, maar dat heb ik altijd en daar zal iemand toch niet voor seinen? De chauffeur naast me glimlacht geruststellend en wijst dan op een bord langs de kant van de weg: er komt een tankstation aan. Ik voeg achter hem uit en op de parkeerplaats stoppen we. Eenmaal uitgestapt loop ik naar de voorkant van mijn Mini. Het ziet er allemaal normaal uit. Vragend kijk ik naar de man in pak die zijn zonnebril afzet.

“Hallo schoonheid”, zegt hij.
“Eh”, stamel ik.

Lees verder bij ze.nl: http://www.ze.nl/p/148834/thirty-love_snelwegdaten.