woensdag 18 september 2013

Leukerd of engerd?

“Dat was toch Erik?” vraagt Hannah. Carien kijkt vragend: “Nee, Martijn, toch?” “Hebben we het over nummer 27?” vraag ik. Hannah zucht. We weten het niet meer. We zijn eergisteren gaan speeddaten en nu weet ik niet meer wie ik heb aangekruist.

Dertig mannen waren er. En dertig vrouwen uiteraard. Carien had ons overgehaald. Hannah had geen zin, die was nog aan het sippen over haar ex. Maar wij tolereerden geen tegenspraak en Hannah ging mopperend mee. Carien en ik riepen dat het hartstikke lachen zou zijn. En dat je het vooral niet te serieus moest nemen. Maar toen we eenmaal aankwamen bleek het nog verdraaid lastig om het niet te serieus te nemen. Er was een zaal met dertig tafeltjes, opgesteld in drie rijen van tien. Aan elke tafel stonden twee stoelen, tegenover elkaar. Het leek me altijd al iets aparts, speeddaten, maar dat het er zo absurdistisch en onwerkelijk uit zou zien, had ik toch niet verwacht. Een dame kwam op ons aflopen: “wat leuk dat jullie er zijn!” Ze stak haar hand uit, stelde zich voor en wees naar de bar. “Ga nog even lekker iets drinken, we beginnen over een minuut of twintig”. Achter haar zag ik een gong staan en die zou de hele avond lang om de drie minuten geluid worden. Aan het eind van de avond mochten we de nummers aankruisen die ons bevielen. Als die heren ons dan ook aankruisten, kregen we over en weer contactgegevens voor als we dan een langere date wilden.

Twee dagen later vergelijken we onze scores. Carien heeft zeven mannen aangekruist en die hebben op hun beurt ook allemaal Carien aangekruist, dus nu ze heeft zeven telefoonnummers gekregen. Hannah heeft niemand aangekruist. Nummer drie vond ze wel schattig, maar uiteindelijk had ze hem toch weer doorgestreept. Ik heb twee mannen aangekruist, beiden overlappen met Carien en eentje van hen heeft ook mij aangekruist. Carien en ik hebben dus een man gemeenschappelijk. Die leuke met die bruine krullen en die kuiltjes in zijn wangen. Alleen nu weten we niet meer wie dat is. Nummer drie├źntwintig of nummer zevenentwintig? Erik of Martijn?

Lees verder bij ze.nl: http://www.ze.nl/p/150003/thirty-love_leukerd_of_engerd