woensdag 25 september 2013

Wanted: blessure

Hannah heeft me meegesleurd naar de Davis Cup. Ik ben niet zo’n tennisfan, maar volgens haar is het superleuk. Eenmaal in het stadion in Groningen aangekomen begin ik er zowaar zin in te krijgen. Overal oranje shirts, pruiken en schmink. En vooral: overal sportieve mannen.

Er ligt een tennisbaan midden in een grote hal en eromheen is een soort stadion gebouwd. Wij zitten aan de zijkant met goed zicht op de lijnen. Er is een scheidsrechter in een hoge stoel, lijnrechters bij alle hoeken en heel veel schattige ballenkinderen. Net echt. De stoelen naast ons zijn nog leeg als de wedstrijd begint. De service gaat zo snel dat ik niet eens zie of hij binnen de lijnen is. Zodra de volgende bal uit gaat, barst het publiek in juichen uit. De buitenlandse scheidsrechter roept ‘fifteen-love’ en ik vraag Hannah verbaasd waarom de Nederlander meteen vijftien punten krijgt. Het volgende punt, inclusief hossende tribunes, brengt hem meteen op ‘thirty-love’ en Hannah laat me een facebookplaatje zien waarop staat ‘tennisplayers prefer love games’. Ik lach. Om ons heen loopt het langzaam vol en al gauw zijn ook de stoelen naast ons bezet. Een oranje pruik lacht vrolijk naar me en tovert uit zijn oranje overall twee blikjes bier tevoorschijn. Hannah en ik wijzen op de miniflesjes prosecco in onze laarzen waarop de oranje pruik bewonderend zijn duim opsteekt. Na een paar games ga ik naar het toilet en haal ik colaatjes. In de rij kom ik de oranje pruik tegen, maar dan zonder oranje pruik. Hij heeft mooie donkere krullen en stelt zich voor als ‘Stef’. We gaan samen terug de zaal in en moeten wachten tot de tennissers gaan zitten. Stef blijkt in Amsterdam te wonen en met zijn hele tennisteam trouw de Davis Cup te bezoeken. Als we weer zitten, stelt hij zich ook aan Hannah voor.
“En op welk niveau tennissen jullie?” vraagt Stef terwijl het station ‘Holland, Holland’ roept.
“In de zes”, zegt Hannah. Ik knik. Ik heb geen idee wat dat betekent en ik kan totaal niet tennissen, maar dat hoeft Stef niet te weten

Lees verder bij ze.nl: http://www.ze.nl/p/150188/thirty-love_wanted_blessure.