dinsdag 1 oktober 2013

Billen

Ik heb beloofd hem op te pikken. Ivo heet hij en hij heeft me uitgedaagd voor een potje schaken bij Café de Vingerhoed. Hij is een vriend van Patrick, mijn favoriete barman daar. Als ik aanbel bij nummer 15 verwacht ik een blonde, mooie, lange man. Maar er staat een klein meisje.

“Hallo. Wie ben jij?” vraagt ze. Ze heeft een roze Nijntje pyama aan.
“Eh, sorry, ik heb bij het verkeerde nummer aangebeld, denk ik”, zeg ik. Ik pak mijn telefoon en open de whatsapp met ‘Ivo Vingerhoed’. Het staat er toch echt, niet zo lang na de opmerking dat hij een billenman is: ‘nummer 15 met een rode deur’. De deur is inderdaad rood.
“Ik heb een Nijntje-pyama”, zegt het meisje.
“Ja, dat zie ik”.
“En Nijntje-sokken”. Ik kijk naar haar blote voeten. “Ik heb ze nu niet aan, hoor”, zegt ze, “dat zie je toch wel?”
Ik lach. “Ken jij Ivo?” vraag ik dan maar.
Dan hoor ik binnen een mannenstem: “Wie is daar, Isa?”
“Een mevrouw met hele mooie schoenen.” Ik lach. Speciaal voor vanavond heb ik mijn nieuwe knalroze pumps onder mijn jeans aangetrokken.
“Ik moet even een pleister pakken voor Bram. Komt de mevrouw met de mooie schoenen voor mij?” vraagt de mannenstem.
Ineens begint er iets te dagen. “Heet jouw papa Ivo?” vraag ik.